Energiebedrijven

Gietijzer recyclen

Nederland is ook de komende jaren bezig om haar oude gasnetwerk van gietijzeren buizen te vervangen voor kunststof leidingen. Martens Metaal is ingericht om dit gietijzer in heel het land in te zamelen, middels het plaatsen van containers met klep (vanwege de gaslucht), en vervolgens op onze locatie in Elst te verwerken.

Het belang van gietijzer recycling

Gietijzer is een waardevol materiaal dat niet verloren mag gaan. Door te investeren in gietijzeren recycling verminderen we de behoefte aan nieuwe grondstoffen, verminderen we afval en verminderen we de ecologische voetafdruk van de industrie. Bij Martens Metaal geloven we dat gietijzer een tweede leven verdient, en dat doen we met toewijding en expertise.

gietijzer

Verwerking van gietijzer

Bij Martens Metaal nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus, en daarom hebben we een geavanceerd proces voor de verwerking van gietijzer geïmplementeerd. Onze breekinstallatie speelt hierin een cruciale rol, waarmee we gietijzeren buizen omzetten in efficiënte ijzerresten. Dit proces niet alleen maakt het vervoer gemakkelijker, maar zorgt er ook voor dat het materiaal snel en effectief kan worden teruggesmolten tot hoogwaardig nieuw materiaal.

Onze geautomatiseerde breekinstallatie is ontworpen om gietijzeren buizen op een milieuvriendelijke manier te verwerken. De buizen worden op een gecontroleerde manier gebroken, waarbij het gietijzer wordt teruggebracht tot handzame ijzerresten. Dit vermindert niet alleen het volume, waardoor het transport efficiënter wordt, maar het legt ook de basis voor een soepele overgang naar het recyclingproces.

Collega-inzamelaars zijn overigens ook welkom om hun gietijzer aan ons te leveren. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze gietijzerverwerkingsdiensten.

Gietijzer recyclen bij Martens Metaal
Bij Martens Metaal ben je aan het juiste adres voor duurzame gietijzer recycling. Onze faciliteiten en toegewijd team recyclen efficiënt een breed scala aan metalen, van ijzer en kobalt tot aluminium en koper.

Adres

Energieweg 2
6662 NS Elst
Openingstijden
Ma t/m Vr: 08:00 – 16:30 uur
Za: 07:30 – 11:30
Zo: Gesloten