Energiebedrijven

Kabelrecycling

Martens Metaal Elst heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de partner voor netwerkbedrijven als het gaat om het recyclen van kabels. Voor het inzamelen van de kabels plaatst Martens Metaal Elst (vloeistofdichte) containers van ieder gewenst formaat in geheel Nederland. En natuurlijk zijn we flexibel om deze containers op het door u gewenste tijdstip te verplaatsen of op te halen. Vervolgens recyclen we uw kabels op verantwoorde wijze in eigen beheer door het maximaal terugwinnen van de oorspronkelijke grondstoffen.

  • Kabelinzameling door geheel Nederland
  • Kabelrecycling in eigen beheer
  • Draag bij aan een duurzame wereld

Voor meer informatie over kabelrecycling kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande buttons.

Kabelrecycling voor particulieren en bedrijven

Al jarenlang leveren particulieren en bedrijven overtollige kabels bij ons in. Deze blijven vaak over tijdens of na de bouw. Ook energiebedrijven kunnen met kabelafval bij ons terecht. Ons team is gespecialiseerd in het bewerken en verwerken van diverse soorten kabels.

Milieuvriendelijke kabelrecycling

De specialisten van Martens Metaal B.V. hebben jarenlange ervaring in het recyclen van kabelafval, koperhoudende elementen, lood en aluminium. We beschikken over onze eigen kabelrecyclingmachines, waarmee we grote hoeveelheden kabelafval verwerken. Veel kabels bestaan uit een mix van diverse materialen. Hierdoor moeten ze op een speciale manier ontmanteld worden. Het verwerken van koperafval, zuiver koper, aluminium, lood, ijzer en kunststoffen behoort allemaal tot onze diensten.

U kunt bij ons terecht met diverse kabelsoorten. Denk hierbij aan onder andere:

  • Grondkabels
  • Pvc-kabels
  • Computerkabels
  • Datakabels
  • Koperkabels
  • Aluminiumkabels

Onze experts knippen, strippen, pellen en granuleren de kabels om zo op een verantwoorde manier de zuiverste producten terug te winnen en het milieu zo veel mogelijk te besparen.

De materialen die teruggewonnen zijn, maken we klaar voor een tweede leven en kunnen bewerkt worden tot (secundaire) grondstoffen. De industrie gebruikt de grondstoffen bij het maken van nieuwe producten. Hierdoor hoeven de primaire grondstoffen niet aan de natuur onttrokken te worden. Door kabelrecycling draagt u bij aan de reductie van de CO2-uitstoot en ontlasten we het milieu.

De beste prijs voor uw kabelafval

Verkoopt u uw kabels aan Martens Metaal Elst B.V., dan kunt u altijd rekenen op eerlijke metaalprijzen. Dankzij ons uitgebreide netwerk, onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van metaal- en kabelrecycling, zijn we in staat om een marktconforme prijs aan te bieden tegen inlevering van uw kabels. Let er wel op dat de kwaliteit van de kabels uiteraard de uiteindelijke prijs bepaalt. Benieuwd naar wat uw oude kabels waard zijn? We zijn zeer transparant over de actuele metaalprijzen en leggen u graag uit hoe onze prijzen tot stand zijn gekomen en waarom ze dagelijks verschillen.

Kleine en grote hoeveelheden kabelafval inleveren

Beschikt u over kleine tot middelgrote hoeveelheden kabelafval? Dan kunt u de kabels bij onze locatie brengen. We zijn gunstig gelegen in Elst en zijn eenvoudig te bereiken met de auto. Bovendien zijn we zes dagen per week geopend: van maandag tot en met zaterdag.

Adres
Energieweg 2
6662 NS ElstOpeningstijden
Ma t/m Vr: 08:00 – 16:30 uur
Za: 07:30 – 11:30
Zo: Gesloten

 

Wilt u grote hoeveelheden kabelafval inleveren? Dan is het ook mogelijk om een container op locatie te laten plaatsen. Lees meer over onze containerservice.

Kabelrecycling voor een duurzame wereld

Kabelrecycling draagt bij aan een beter milieu. Door het toenemende tekort aan grondstoffen is het belangrijk om materialen zo veel mogelijk te recyclen. Doordat kabels vaak van verschillende materialen gemaakt zijn is het belangrijk dat de kabels op een speciale manier ontmanteld worden, zodat de materialen een tweede leven kunnen krijgen. De experts van Martens Metaal Elst B.V. beschikken over de nodige kennis en kunde om uw kabels op een verantwoorde manier te bewerken en recyclen.

Ontdek onze andere diensten

Martens Metaal B.V. is uw specialist in het sorteren, verwerken en recyclen van diverse metaalsoorten. Ontdek wat we voor u kunnen betekenen:

Neem contact op

Voor meer informatie over kabelrecycling kunt u contact met ons opnemen. Bel direct naar 0481 – 371 402 of vul het contactformulier in op onze website. We staan u graag te woord.