Over ons

MARTENS METAAL ELST B.V.

Martens Metaal Elst B.V. is in 1920 opgericht en houdt zich sindsdien bezig met de verwerking van schroot- en metaalafvallen vanuit alle sectoren, met name uit de electriciteitswereld. Martens Metaal Elst B.V. is sinds jaar en dag een vergunde en gecertificeerde inrichting voor de acceptatie en recycling van ijzer en metalen. Dat doen wij volgens geldende nationale en internationale regelgeving. Wij richten ons op de inzameling en verwerking van schroot en metalen en we zijn gespecialiseerd in het inzamelen en verwerken van elektroschroot dat zijn herkomst heeft in de energiewereld, zoals energiecentrales en schakelstations.

Recycling als modern ambacht

Sinds de oprichting van het bedrijf worden alle recyclingwerkzaamheden uitgevoerd. Het principe van recyclebaar materiaal inzamelen, sorteren, scheiden, verwerken en afzetten bij gebruikers is een manier van werken die tot op de dag van vandaag wordt gehanteerd.

De gebruikte middelen, methoden, technieken, omstandigheden en mate van hergebruik is in de loop van de jaren sterk veranderd en verbeterd. Tegenwoordig worden de materialen ingezameld met containervrachtwagens, geladen en gelost met hydraulische kranen, uitgesorteerd met kranen, met machines geknipt en gestript, gebroken, gescheiden en geschredderd.

Demonteren, scheiden en sorteren van metalen en restmaterialen

Binnen ons bedrijf worden in belangrijke mate demontage- en daarmee de sorteer- en scheidingwerkzaamheden met de ‘hand’ uitgevoerd. De werkzaamheden vinden op volledig arbeidsverantwoordelijke omstandigheden in een goede werkomgeving plaats. Kortom het oude ambacht op een moderne wijze uitgevoerd.

Meer weten over ons bedrijf of onze dienstverlening? Neem direct contact met ons op via deze website of bel direct 0481 – 371 402.

Neem contact op