Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen.

 • Waar kan ik mijn oud ijzer verkopen?

  Breng oud ijzer voor een goede prijs naar onze vestiging in Elst. Martens Metaal B.V. is gunstig gelegen in Elst. U kunt ons eenvoudig bereiken met de auto. Bovendien zijn we 6 dagen per week geopend: van maandag tot en met zaterdag.

 • Wat is de oude ijzer prijs vandaag?

  De oud ijzer prijs berekenen we voor je in kilo’s. Per dag kunnen de prijzen verschillen en voor de dagprijs kunt u het beste contact met ons opnemen.

 • Wat zijn de verschillende soorten oud ijzer?

  Oud ijzer kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals ferro- en non-ferrometalen. Ferrometalen bevatten ijzer, terwijl non-ferrometalen dat niet doen. De prijs kan variëren afhankelijk van het type metaal.

 • Wat bepaalt de prijs van oud ijzer?

  De prijs van oud ijzer wordt beïnvloed door factoren zoals de vraag en aanbod op de markt, de kwaliteit en zuiverheid van het oud ijzer, de huidige economische omstandigheden en wereldwijde metaalprijzen.

 • Welke metalen hebben de meest stabiele metaalprijzen?

  De stabiliteit van metaalprijzen varieert, maar basismetalen zoals koper, aluminium en ijzer hebben over het algemeen stabielere prijzen in vergelijking met edelmetalen zoals goud en zilver, die vaak onderhevig zijn aan speculatie en sentiment op de financiële markten.

 • Hoe worden metaalprijzen bepaald?

  Metaalprijzen worden bepaald door verschillende factoren. De belangrijkste factor is de markt, waarbij gekeken wordt naar vraag en aanbod. Daarbij kan de prijs ook per handelaar verschillende, maar om transparante en eerlijke prijzen te kunnen garanderen, gebruiken we bij Martens Metaal specifieke weegschalen om de nauwkeurigheid te kunnen bepalen.

 • Kan ik als particulier ook afval inleveren?

  Jazeker. Ook als particulier bent u van harte welkom bij Martens Metaal Elst B.V. Lever uw oud metaal in bij onze vestiging en Elst en ontvang een eerlijke, marktconforme prijs voor uw metaalafval. Uw oud-ijzer wordt op een transparante manier gewogen en we hanteren een transparante werkwijze. Bovendien betalen we direct. Door het inleveren van uw oud-ijzer draagt u bij aan een wereld waarin er zuinig wordt omgaan met grondstoffen.

 • Hoe kan ik mijn oude ijzer inleveren?

  Breng uw oud-ijzer langs bij Martens Metaal B.V. in Elst. We wegen uw voortuig mét lading op onze weegbrug. IJzer wordt buiten gelost en overige metalen in de hal. Deze metalen worden apart gewogen. Tot slot wordt uw voertuig opnieuw gewogen zonder lading; om de hoeveelheid gelost ijzer nog te bepalen. We maken direct een overzicht van de prijs die u van ons ontvangt. U heeft de mogelijkheid om contact of per bank uitbetaald te krijgen.

 • Welke materialen kan ik bij jullie inleveren?

  Martens Metaal Elst B.V. koopt diverse ijzer- en metaalsoorten in voor recyclingdoeleinden. Denk hierbij aan materialen als: oud ijzer, messing, kabels, rvs, brons, koper, aluminium, zink, accu’s en lood. Wilt u een metaalsoort inleveren die niet in het rijtje staat vermeldt? Neem contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.

 • Wat gebeurt er met het opgehaalde metaal?

  Wanneer we het metaalafval eenmaal op hebben gehaald en naar onze vestiging hebben gebracht, wordt het metaalafval gesorteerd op basis van metaalsoort. Vervolgens snijden we het metaal en kunnen we het als secundaire grondstof vervoeren naar smelterijen en staalbedrijven. We leveren het metaal als secundaire grondstof aan bedrijven in binnen- en buitenland. Dit gebeurt meerdere keren per maand. Door het metaal te recyclen, dragen we bij aan een duurzame wereld.

 • Is het mogelijk om mijn oud-ijzer op te laten halen?

  Bij grote hoeveelheden is het mogelijk om uw ijzer op te laten halen. Heeft u een echter een geringe hoeveelheid dan brengen we u in contact met 1 van onze partners. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

 • Is het mogelijk om koper in te leveren?

  U kunt bij Martens Metaal Elst B.V. alle metalen inleveren, zo ook koper. Om koperdiefstal tegen te gaan, zijn we volgens de wet verplicht om uw gegevens te registreren. U bent daarom verplicht om uw legitimatiebewijs te tonen wanneer u koper inlevert.

 • Hebben jullie een container service?

  Ja, u kunt bij ons gebruik maken van onze containerservice! Afhankelijk van uw wensen plaatsen we een of meerdere containers op uw terrein. Onze containers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ook is het mogelijk om een container op maat te laten maken. Wanneer de container vol is, halen we hem weer op. Uw metaalafval wordt vervolgens op verantwoorde wijze gerecycled. Onze containers zijn leverbaar in heel Nederland en zijn zeer geschikt voor al uw ijzer-, metaal- en kabelafval.